استرس شغلي بخشي از نيروي کار را ناتوان و زيان مالي بسياري به سازمانها وارد ميکند. در اين ميان شناسايي وضعيت، پايشهاي ادواري استرسهاي شغلي بهترين رويکرد تنظيم ساز و کارهايي براي پيشگيري به هنگام در آغاز استرس شغلي است.
به گزارش
سلام لردگان، اميرمحمد شهسواراني،روانشناس در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري فارس، با بيان اينکه طبق تعريف سازمان بهداشت جهاني استرس شغلي ناشي از عدم تناسب الزامات و خواستههاي شغلي با توانمنديها و منابع در دسترس کارکنان است، اظهار داشت: استرس شغلي قابليتهاي فرد را به چالش ميکشد و بر اين اساس ميتوان گفت که استرس شغلي اغلب شامل تمام عوامل ناتوانکننده کارکنان در محيطهاي کاري است.
وي با اشاره به آمارهاي منتشر شده جهاني درباره تأثير استرس شغلي بر ناتوانسازي کارکنان، گفت: آمارهاي منتشرشده جهاني نشان ميدهد استرسهاي شغلي علاوه بر ناتوانسازي بخشي از نيروي کار، ضرر و زيانهاي مالي بسياري از نظر اقتصادي به سازمانها و نهادها وارد ميکند.
اين متخصص حوزه بهداشت روان تصريح کرد: بهترين رويکرد، تنظيم ساز و کارهايي براي پيشگيري و مداخلات به هنگام در آغاز استرس شغلي است. اساسيترين گام در اين زمينه شناسايي و ارزيابي وضعيت مشاغل گوناگون، سنجشهاي مختلف توسط ابزارهاي ويژه استرسشغلي در مشاغل مختلف و پايشهاي ادواري استرسهاي شغلي در بين کارکنان است.
اين روانشناس تأکيد کرد: بهترين گزينه هنگام بروز استرس شغلي ارجاع فرد به واحدهاي مددکاري و روانشناسي مشاوره براي دريافت خدمات ويژه بهداشت روان است تا بتوان از گسترش و تشديد آن در فرد پيشگيري نمود.
وي افزود: همچنين برگزاري مستمر کلاسهاي آموزش شناسايي و مقابله با استرسهاي شغلي در کنار دورههاي مهارتافزايي سازماني جزو عوامل مهم کاهش استرس شغلي در سازمانها است.
شهسواراني خاطرنشان کرد: امور سنجش و آموزش مداوم استرس شغلي و راهکارهاي مقابله با آن بايد به عنوان بخش مهمي از مديريت سلامت و ايمني در محيطهاي کاري در برنامههاي واحدهاي آموزش و تحقيق و توسعه جاي گيرد.
انتهاي پيام/